martes, 5 de abril de 2011

Com es pot portar a sobre una cançó?

Segur que a tots ens ha passat més d'una vegada. Puges a un ascensor i el primer del que et dones compte un cop has pres el botó, de que està sonant una musiqueta de piano molt fluixeta que et taladra a poc a poc la oïda; la coneixes, no saps d'on però la coneixes; la taralejes i després et resulta complicat treure-te'la del cap en tot el dia.
O qui diu l'ascensor et diu un anunci de cotxes, o sinó de la ràdio d'un veí. La música ens envolta i la portem sempre a sobre. I quan menys t'ho esperes et trobes sense motiu algun entonant una cançó de la qual no en coneixes ni el títol, ni l'autor i a vegades fins i tot ni la lletra; Però saps perfectament que s'entona així. I el més curiós de tot és que la persona que es troba al teu costat també comença a entonar-la però tampoc sap d'on l'ha tret. Serà això el que provoca la música comercial? el fet d'anar pel carrer, passar pel costat d'unes obres on uns paletes tenen una ràdio on sona la maleïda cançoneta que el mes passat vas escoltar al l'ascensor i que vas cantar amb el teu company però que havies oblidat fins ara?
Però siguem realistes, actualment quin grup no és comercial? i quina seria la definició d'un grup "no comercial" amb la de mitjans de comunicació que hi ha repartits que converteixen els grups desconeguts amb comercials? Perquè ara ni tan sols els grups Indies s'escapen de la brometa.
I pel que fa a questa música no cal anar gaire lluny, perquè Qui coneixia a Lady Gaga abans de "Poker Face"? o qui sabia de l'existència Amy Winehouse abans del "Rehab" o de la Amy McDonald abans del "This is the life"? almenys jo no.
I un clar exemple, segur que ningú coneixia als Billie The Vision & the Dancers abans que la seva cançó "Summercat" es convertís en cançó del estiu gràcies a l'anunci publicitari d'Estrella Damm.

Tal i com hem pogut observar, tothom porta la música a sobre, i sincerament resulta pràcticament impossible desfer-se d'ella.

I com no, dins de la meva categoria assignada dins del blog, us deixo a un grup que vaig sentir anomenar no sé quan i que avui m'ha agafat per escoltar. I he descobert que eren els autor d'una cançó bastant coneguda entre els èxits dels 80 i que jo també havia taralejat alguna vegada sense adonar-me'n.

A veure si a algú li sona.

Status Quo - Whatever you Want


3 comentarios: